Week van het luisterboek & Winnaar

Standaard

De week van het Luisterboek is van start gegaan.

KKarakterarakter gelezen door Adriaan van Dis, heeft gisteravond de Luisterboek Award 2016 gewonnen.

De winnaar werd op de Avond van het Luisterboek in Kunststof Radio (NTR-NPO Radio 1) bekendgemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo.

In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Maar waarom?
Deze speciale audio-uitgave van Karakter werd voorgelezen door Adriaan van Dis. Karakter is een zeer belangrijk boek voor hem geweest; hij las het als zestienjarige scholier en ervaarde het als een ‘roman van de wilskracht’. In het begeleidende boek is een tintelend essay van Van Dis opgenomen: Engagement met de ploeteraar, waarin hij Jacob Katadreuffe vergelijkt met Frederic Moreau uit De leerschool der liefde van Gustave Flaubert. Twee personages, helden die hun liefde en haat in materie uitdrukken, twee karakters die ons confronteren met falen en succes. (Bron: Rubinstein) Bestel online.

Karakter Geschreven door F. Bordewijk  |  voorgelezen en toegelicht door Adriaan van Dis   |   fysiek boek + cd   |   luisterduur: ca. 6 uur   |   Prijs: € 24,95 |  ISBN: 9789047620211

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s