Follow The Money

Standaard

Follow The MoneyVlakbij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads (Bo Larsen) bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snel groeiend groene-energie imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander (Lie Kaas). Wanneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia (Madueño) fraude ontmaskert binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog dat Energreen al jarenlang aan de top houdt.

 

Een Deense serie die je meeneemt in de wereld van de financiële crime, waar hebzucht en machtswellust overheersen.
Gecreëerd en geschreven door Jeppe Gjervig Gram (Borgen, Sommer)
Met (Jagten), Nikolaj Lie Kaas (The Killing, De Vrouw In de Kooi, De Fazantenmoordenaars, Angels & Demons), Esben Smed Jensen (Sommeren ’92) Natalie Madueño.

Recensie: De Makers van The Killing en Borgen komen wederom met een meesterlijke misdaadserie; Follow The Money. Een Deense reeks over het energiebedrijf Energreen die wel heel creatief aan zijn geld lijkt te komen. Inspecteur Mads ruikt onraad en zet zijn tanden vast in de zaak, niet van plan los te laten totdat hij bewijzen heeft. De jonge moeder en advocate Claudia werkt voor Energreen en is van plan om hier heel snel carrière te maken. Wanneer ze ontdekt dat er bij Energreen gerommeld wordt met de financiën brengt ze de zaak dan ook niet aan het licht, maar neemt ze de aangeboden promotie van haar baas met beide handen aan. Ze raakt hierdoor verstrikt in een web vol leugens en bedrog.

De Deense serie Follow The Money beschikt over een groep talentvolle acteurs die hun rol stuk voor stuk geloofwaardig neer weten te zetten. De eerste afleveringen zijn pittig, je krijgt als kijker een lading informatie over je heen die je even moet laten bezinken. Wanneer je goed en wel in de serie zit is de verhaallijn prima te volgen en is het genieten geblazen. De reeks heeft een goed plot met als rode draad de oplichtingspraktijken van energiebedrijf Energreen, daarnaast krijg je als kijker ter afwisseling de diverse privéproblemen van de hoofdrolspelers voorgeschoteld. Hierdoor ontstaat een aangename combinatie van misdaad, drama en een beetje romantiek. Het is aan te raden om de afleveringen vlot achter elkaar te kijken, maar dat is vermoedelijk overbodig om te vermelde. De serie is verslavend en heeft een verrassend einde. Nu wachten op het tweede seizoen.

★★★★

Titel: Follow The Money
Uitgever: Lumière
Acteurs: Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas Kasper Leisner
Taal: Deens, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: geweld, angst, grof taal gebruik,
vanaf 12 jaar
Uitvoering: Dvd, Blu-ray
Speelduur: 550:00 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5425019009793
Verkrijgbaar vanaf: 10-05-2016
Review: Sandra Hutchison
Genre: Thriller>Misdaad
Datum recensie: 25-05-2016
Prijs Dvd 4 disks : €33,99
Bestellen
Prijs Blu-ray : €33,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.