La Résistance De L’Air

Standaard

ResistanceVincent is een begenadigd scherpschutter en de onbetwiste nummer één van zijn schietclub. Wanneer hij ernstig in de geldproblemen raakt, wordt dat opgemerkt door het charismatische maar mysterieuze nieuwe clublid Renaud. Hij doet Vincent een niet-alledaags voorstel waarmee hij snel aan geld zou kunnen komen. Vincent neemt de gevaarlijke klus aan in de hoop zijn vrouw en dochter een mooie toekomst te kunnen bieden. Maar zijn rustige leventje verandert snel in een regelrechte achtbaan.

 

 

 

 

Recensie: De Franse film La Résistance De L’Áir is het opvallende debuut van regisseur Fred Grivois. Een film waarin van begin tot eind een donkere, haast duistere sfeer hangt.

Vincent, zijn vrouw en dochter zien hun droomhuis vanwege een serieus gebrek aan geld in rook opgaan. Zijn irritant arrogante vader komt noodgedwongen bij hun wonen wat zijn huwelijk geen goed doet. Vincent is een fanatiek lid van een schietclub en zijn bijzondere schiettalent wordt opgemerkt door de opdringerige Renaud, een man uit het criminele circuit. Hij treft Vincent op een zwak moment en weet hem daardoor zo te bespelen dat Vincent in ruil voor flink wat cash een contract met hem aangaat. In de hoop hiermee zijn gezin een gouden toekomst te bezorgen lost Vincent een aantal vuile klusjes op, hierdoor komt zijn leven volledig op zijn kop te staan en zie je hem als mens voor je ogen veranderen.

Vincent wordt gespeeld door Reda Kateb, zijn vrouw door filmactrice en model Ludivine Sagnier en de rol van Renaud door de Vlaamse acteur en regisseur Johan Heldenberg. Deze speelde eerder onder andere in de film De Helaasheid der Dingen. Een sterke cast waarbij vooral het overtuigende acteerwerk van Johan Heldenberg opvalt als de eigenzinnige crimineel Renaud.

La Résistance De L’Áir is een liefdesdrama, het verhaal is krachtig, maar verliest naarmate de film naar het einde loopt een tikkeltje van zijn geloofwaardigheid en laat daardoor de kijker uiteindelijk met gemengde gevoelens achter.

★★★

Titel: La Résistance De L’Air
Uitgever: Remain in Light
Acteurs: Johan Heldenbergh, Blanche Hemada Costoso,
Tchéky Karyo, Ludivine Sagnier, Reda Kateb, Pascal Demolon
Taal: Frans, Nederlands ondertiteld
Regie: Fred Grivois
Genre: Misdaad, Thriller, Drama
Kijkwijzer: geweld, grof taalgebruik, 16 jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 94 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 19-04-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 9789461874313
Datum recensie: 21-05-2016
Prijs: €12,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.