Elephant Song

Standaard

Elephant SongWanneer een psychiater op onverklaarbare wijze verdwijnt, wordt de hulp ingeroepen van Dr. Toby Green. Green is ervan overtuigd dat de jonge, manipulatieve patiënt Michael bij de verdwijning betrokken is en staat erop hem te ondervragen. Maar Michael houdt er een eigen agenda op na. Hij ziet zijn kans schoon om zijn vrijheid terug te kopen, in ruil voor informatie. Ondanks de waarschuwingen van Michaels verpleegster, raakt Green langzaam maar zeker verwikkeld in een complex psychologisch spel.

Winnaar Canadian Screen Award Adapted Screenplay (Nicolas Billon).

 

 

Recensie: Michael is van jongs af aan patiënt in een psychiatrische inrichting. Hij is de laatste persoon die de psychiater heeft gezien die op mysterieuze wijze verdwenen lijkt te zijn. De iets wat overmoedige Dr. Toby Green gaat een langdurig gesprek aan met Michael in de hoop te achterhalen wat het verhaal is achter de verdwenen psychiater. Hij heeft Michael nog niet eerder ontmoet en slaat de waarschuwingen die hij krijgt over de jongen in de wind. Michael blijkt uitzonderlijk slim te zijn en gebruikt de verdwijning als manipulatiemiddel.

De toneelverfilming van de Elephant Song is een spannend psychologisch drama geworden. Spannend vooral vanwege het mysterie die rond om de patiënt Michael hangt, een rol die briljant neergezet wordt door Xavier Dolan. Het tergend trage verloop van het verhaal zorgt ervoor dat de spanning nog meer op wordt gebouwd. Deze bestaat voornamelijk uit een fascinerende dialoog tussen Dr. Toby Green en Michael met hier en daar fragmenten uit de jeugd van de eigenzinnige patiënt, waardoor zijn trauma’s langzaam duidelijk worden.  De film blijft boeiend vanwege de slimme regie, de opbouw zit goed in elkaar en niet te vergeten de overtuigende acteerprestaties van met name Bruce Greenwood (Dr. Toby Green) en Xavier Dolan. Dan is er ook nog een verrassend einde.

★★★★song

Titel: Elephant Song
Uitgever: Remain in Light
Acteurs: Carrie-Anne Moss, Bruce Greenwood, Catherine Keener,
Gianna Corbisiero, Xavier Dolan, Larry Day
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Charles Binamé
Genre: Drama/Psychologische Thriller
Kijkwijzer: angst, let op met kinderen tot 12 jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur:  100 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 18-04-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 9789461873798
Datum recensie: 20-05-2016
Prijs: €15,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.