De Vreselijke Twee 2 – Nog Vreselijker

Standaard

Nog vreselijker’s Werelds grootste grappenmakers zijn terug!

Toen ze nog alleen opereerden, waren de grappenmakers Mick en Nick al behoorlijk sluw. Maar nu ze hun krachten gebundeld hebben en een team zijn geworden, zijn ze al helemaal vreselijk! Wanneer hun favoriete mikpunt, directeur Barsman, vervangen wordt door zijn strenge en berekenende vader, voormalig directeur Barsman, worden ze wel heel erg op de proef gesteld. Ze hadden het niet verwacht, maar wat Mick en Nick er wel niet voor over hebben om hun oude vijand terug te krijgen –ze spannen zelfs samen in practical jokes tégen de huidige directeur. Kunnen ze zichzelf overtreffen?

 

 

Recensie: Een jaar na het succesvolle eerste deel van De Vreselijke Twee is er nu gelukkig ook een tweede boek verschenen. In dit deel ontmoet de lezer wederom de grappenmakers Nick en Mick. Nu ze de koppen bij elkaar hebben gestoken moeten hun grappen haast wel nog succesvoller worden. Helaas loopt niet alles geheel volgens plan en moet Directeur Barsman – vanwege de door Mick en Nick veroorzaakte wanorde op school – zijn baan inleveren aan zijn sacherijnige vader. Was Directeur Barman al niet bepaald de leukste directeur, zijn vader is vele malen erger. Mick en Nick krijgen dan ook snel berouw en proberen er alles aan te doen om de nieuwe directeur Barsman met hun grappen en grollen weg te krijgen, maar wat ze ook voor stunts uithalen de man verblikt of verbloost niet.

De makers hebben hun best gedaan om weer een mooi exemplaar uit te brengen, kwalitatief erg goed. Boek heeft dankzij zijn kleurrijke harde kaft een mooie uitstraling.

De Vreselijke Twee – Nog Vreselijker is wederom een leuk, dwaas, avontuurlijk jeugdboek en ook in dit tweede deel; aan humor geen gebrek. Het boek staat vol komische prenten en creatieve teksten waarvan vermoedelijk zelfs de meest kieskeurige jonge lezer zal smullen.

Je hoeft om het boek te begrijpen niet het eerste deel gelezen te hebben, maar waarom zou je dit laten? Deel 1 is minstens net zo leuk als dit tweede deel.

★★★★★

Lees ook de recensie van deel 1: De Vreselijke Twee

Titel: De Vreselijke Twee 2 – Nog Vreselijker
Originele titel: The Terrible Two – Get Worse
Auteur: Jory John & Mac Barnett
Illustrator: Kevin Cornell
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN13: 9789000345977
Categorie: jeugdboeken
Leeftijd: 9-12 jaar
Thema’s: school, kattenkwaad, dorpsleven
Pagina’s: 224
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 19-05-2016
Prijs: €14,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.