Mijn papa is op jouw mama

Standaard

Mijn papa is op jouw mamaJob is blij. Zijn papa is op de mama van Roos, zijn allerbeste vriendinnetje! Job kijkt raar op als Roos veel minder enthousiast is over het nieuws. Gelukkig kunnen ze er met de juf over praten. En later die dag zijn Jobs papa, Roos’ mama en de kinderen samen op het strand … Een warm en leerzaam prentenboek over ouders die een nieuwe relatie aangaan, en hoe dat dan aanvoelt voor de kinderen.

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ilona Lammertink (1957, Hengelo) heeft zich gedurende haar leven en carrière altijd gericht op het wel en wee van kinderen. Als verpleegkundige heeft zij, na haar opleiding in het AZ Groningen, enkele jaren gewerkt op de kinder– en kraamafdeling van o.a een ziekenhuis in Aruba. Terug in Nederland heeft zij de opleiding tot Yogadocente gevolgde met aantekeningen voor kinder- en zwangerschapsyoga. Daarna volgde zij de opleiding “integratieve kindertherapie” aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en startte in 2001 in Tilburg een praktijk als Integratieve kindertherapeute. Ook in haar privé-leven hebben kinderen altijd een grote rol gespeeld. Een groot gezin was haar wens en daarbinnen heeft het voor haar altijd vastgestaan dat zij een kind wilde adopteren. In 1988 ging zij naar Brazilië en adopteerde daar haar dochter Myrthe. In 2004 reisde zij samen met Myrthe terug naar Brazilië en bezocht Myrthe’s biologische moeder, broertjes en zusjes. (bron: Clavis).

Recensie: Job kan niet wachten om vandaag naar school te gaan, hij heeft leuk nieuws! Zijn papa heeft gezoend met de mama van zijn beste vriendinnetje Roos en hij wil dit zo snel mogelijk aan haar vertellen. Op school hebben ze een kringgesprek waar iedereen om de beurt mag zeggen wat hij heeft beleefd. Job verteld de klas dat zijn papa op de mama van Roos is. Maar Roos reageert heel anders dan Job had verwacht, ze is boos. De juf neemt beide kinderen apart en is daarbij heel begripvol, daarna vraagt ze de moeder van Roos om haar kind op te halen en ook de vader van Job ontvangt hetzelfde verzoek. Roos gaat met haar moeder en broertje naar het strand waar haar mama besluit de waarheid te vertellen. Roos snapt het daarna beter en als ook Job en zijn vader naar het strand komen is ze niet langer kwaad op haar beste vriend en besluiten ze voor altijd goede vriendjes te blijven.

Mijn papa is op jouw mama is dankzij het aannemelijk geschreven verhaal en de vrolijke illustraties een fijn voorleesboek. Ideaal om klassikaal een toch zwaar onderwerp als scheiding van ouders bespreekbaar te maken. Ook een aanrader voor de ouders zelf die in een vergelijkbare situatie zitten. Dit boek kan dan een prettig hulpmiddel zijn om het onderwerp bij jonge kinderen aan te kaarten. Het prentenboek kan kinderen – vanaf ongeveer vier jaar – helpen bij de verwerking en het wennen aan een nieuwe thuissituatie.

Handig extraatje: achterin het boek staan tips voor ouders, stiefouders en leerkrachten.

★★★★

Titel: Mijn papa is op jouw mama
Auteur: Ilona Lammertink
Illustrator: Eline van Lindenhuizen
Uitgeverij: Clavis
ISBN13: 9789044826920
Categorie: prentenboeken
Leeftijd: 4+ <6
Thema’s: Emoties, Familie, Mama, Papa
Pagina’s: 22
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 13-05-2016
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.