Penny Dreadful – Seizoen 2

Standaard

Penny Dreadful - Seizoen 2In het tweede seizoen van het angstaanjagende Penny Dreadful komt er nieuw kwaad uit de schaduwen van het Victoriaanse Londen. De vreemde krachten van Vanessa Ives (Eva Green) groeien door en terwijl ze worstelt met haar persoonlijke demonen zijn er duistere krachten die het gemunt hebben op de mensen om haar heen: Afrikaanse ontdekkingsreiziger Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), de in problemen verzeilde Amerikaanse Ethan Chandler (Josh Hartnett), de roekeloze Dorian Gray (Reeve Carney), loyale Sembene (Danny Sapani), het gekwelde Beest (Rory Kinnear), gevoelige Victor Frankenstein (Harry Treadaway) en de prachtige Lily (Billie Piper). In deze wereld waar de meest iconische en angstaanjagende karakters uit de literatuur rondlopen, worden er onwaarschijnlijke verbonden aangegaan om de meest ongelooflijke verleidingen te weerstaan.

 

Recensie: Vanessa Ives (Eva Green) is in levensgevaar, de Duivel in hoogsteigen persoon wil haar voor zichzelf hebben. Hij wordt hierbij geholpen door de onbetrouwbare waarzegster Madame Kali (Helen McCrory) en haar demonische dochters. Vanessa geeft zich echter niet zomaar gewonnen en trotseert dapper het kwaad. Samen met haar trouwe vriend Ethan Chandler (Josh Hartnett) en de rest van het team gaan ze de duistere strijd aan. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek van de excentrieke Ferdinand Lyle (Simon Russell Beale).

Bleek het eerste seizoen van Penny Dreadful al een bijna niet te evenaren hit, seizoen 2 bewijst dat het nog veel beter kan. Waar de eerste reeks eindigde krijgt het verhaal nu meer vorm. Het eerste seizoen lijkt bij nader inzien wel een introductie op wat nog komen zou.

Gelukkig draagt het grootste gedeelte van de spectaculaire cast van de eerste afleveringen ook in dit tweede deel weer allemaal hun steentje bij. Timothy Dalton en Eva Green knallen van het scherm af, maar ook de andere acteurs verdienen het eigenlijk om stuk voor stuk geprezen te worden om hun acteerprestaties. In dit tweede seizoen komen opnieuw oude legendes tot leven. Penny Dreadful laat zich niet gemakkelijk in een hoekje plaatsen. Horror, spanning, maar ook drama, verborgen humor, spanning en romantiek komen aanbod. Penny Dreadful is een spectaculaire mix geworden voor een groot publiek. Een combinatie van eigenaardige persoonlijkheden, kostuumdrama, horrorachtige taferelen en verrassende verhaallijnen met originele wendingen. Op naar seizoen 3.

★★★★★

Titel: Penny Dreadful -Seizoen 2
Uitgever: Universal Pictures
Acteurs: Billie Piper, Rory Kinnear, Eva Green, Harry Treadaway, Timothy Dalton
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: John Logan
Genre: Horror/Thriller/Drama
Kijkwijzer: geweld, grof taalgebruik, vanaf 16 jaar
Uitvoering: Dvd, 4 disks
Speelduur:  520 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 20-04-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 5053083063542
Datum recensie: 12-05-2016
Prijs: €29,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.