De vreselijke twee

Standaard

De vreselijke tweeMiles moet naar een nieuwe school in een kleine stad in Midden-Amerika waar koeien de belangrijkste industrietak vormen. Hij is vastberaden om daar zijn reputatie als echte grappenmaker weer op te bouwen, maar hij krijgt concurrentie van Niles, ogenschijnlijk een vreselijke nerd en zijn toegewezen school-buddy, die zichzelf ook al als meester-grappenmaker ziet. Al snel raken ze in een “prank war”, waarbij ze over en weer de idiootste grappen uithalen. Uiteindelijk besluiten ze echter hun krachten te bundelen om de rector aan te pakken, die geobsedeerd is door zijn eigen gezag en het op Miles gemunt heeft. Samen bereiden Miles en Niles hun allergrootste grap ooit voor…

 

 

 

Recensie: Miles verhuist ondanks al zijn protesten met zijn ouders naar het saaie dorp Dutjesbroek, een plaatsje met weilanden vol koeien en nog meer koeien. Voor de rest valt er weinig te beleven. Op zijn vorige school was hij de enige echte lolbroek, zijn grappen en grollen waren daar beroemd en berucht. Miles is dan ook vastbesloten om deze rol op zijn nieuwe school voort te zetten. Er is echter een klein probleempje, deze school heeft al een lolbroek en wat voor één….

De vreselijke twee is een fantastisch leuk jeugdboek bordenvol humor. Zowel de teksten als de illustraties zijn zeer vermakelijk te noemen. Een jeugdboek voor een groot publiek. Jong en oud zullen zich vermaken met dit boek. Dolkomisch. Het lezen van De vreselijke twee zal je vermoedelijk meerdere malen een lach op je gezicht bezorgen. Gemakkelijk leesbaar, je vliegt er door heen. Een leuke verhaallijn met zeer hilarische personages. Een dikke vette aanrader. Onbetaalbaar vermaak!

★★★★★

Titel: De vreselijke twee
Originele titel: The Terrible Two
Auteur: Jory John & Mac Barnett
Illustrator: Kevin Cornell
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN13: 9789000343874
Categorie: jeugdboeken
Leeftijd: 9-12 jaar
Thema’s: school, kattenkwaad, dorpsleven
Pagina’s: 160
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-05-2016
Prijs: €14,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.