Dit ben ik

Standaard

Dit ben ikOntdek jezelf op een creatieve manier

Dit ben ik is een bijzonder boek. Een Wreck this journal voor jonge mensen die op zoek zijn naar hun eigen ik; of modern gezegd; je personal brand. Tijdens haar studie kwam Guusje Slagter erachter dat veel mensen het moeilijk vinden zichzelf te omschrijven. De vraag wie ben je? is een soort horrorverhaal. We worden door de maatschappij en de marketingwereld alleen maar in hokjes geplaatst, behandeld als kuddedieren, of als domme schapen. We vergeten onszelf, onze eigen keuzes. Simpelweg omdat wij niet goed weten wie we zelf precies zijn, wat we leuk vinden. Daarom bedacht ze een uniek concept in boekvorm dat mensen helpt om zichzelf beter te leren kennen.

Dit boek helpt je jezelf de juiste vragen te stellen, aan het denken zetten over je eigen positie/rol in deze wereld tussen alle anderen. Je identiteit wordt gevormd door degene om je heen. Alleen kies jij wel de juiste bewegingen om jou heen?

 

Het boek bestaat uit opdrachten, illustraties en korte verhalen die je aan het denken zetten over jezelf en je helpen te ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Hoe kijk je naar de wereld? Wat wil je met je leven? En vooral hoe wil je dat andere naar je kijken?

Guusje Slagter is geboren in het prachtige vestingsstadje Ravenstein. Als kind al geloofde ze ‘dat er meer was.’ Ze groeide op in Zoelen en haar moeder is haar grootste inspiratiebron. Vanaf haar 18e ging ze in Maastricht rechten studeren maar kwam er redelijk snel achter dat ze niet echt theoretisch was ingesteld. Ze stopte en focuste op wat ze zelf zou willen en niet wat andere van haar verwachtten. Zo begon ze in Tilburg; een studie aan de Academy for creative industries en naast haar studie bleef ze zichzelf uitdagen, de lat altijd hoger leggen. Daarnaast is ze ook freelance conceptontwikkelaar en singer-songwriter. (bron: Aerial Media Company).

Recensie: Dit ben ik is op de markt gebracht om je te helpen met het ontwikkelen van een ‘personal brand`, zoals de schrijfster van dit doe-boek het mooi weet te omschrijven. Het helpt jezelf met een paar woorden of zinnen te omschrijven en helpt om bij anderen aan te kunnen geven waar jij voor staat. Leer in te zien wat jou uniek maakt. Je kunt het boek beschouwen als een reis waarin je op zoek gaat naar jezelf. Het boek bestaat uit drie delen Het eerste deel KERNWAARDEN kun je zien als een soort opwarmertje. Een pittig opwarmertje! Want de opdrachten vragen toch flink wat aandacht van je, zijn soms confronterend en behoorlijk tijdrovend. Daarna volgt het deel IDENTITEIT, hier zal je langzaam meer over jezelf leren inzien. Uiteindelijk kom je dan terecht bij het deel VISIE, het filosofische gedeelte. Het boek staat vol opdrachten die je stapsgewijs dient te doorlopen. Sommige opdrachten in het eerste gedeelte lijken misschien weinig zinvol, maar naarmate je alle stappen doorloopt wordt je het een en ander duidelijk. De illustraties in het boek zijn van een kinderlijke eenvoud, ze maken weinig indruk. Wat je wel gemakkelijker over de streep zal helpen om zelf tekeningen bij de opdrachten in het boek te plaatsen. De spirituele teksten en verhalen waarvan je er waarschijnlijk wel een aantal zult herkennen zijn een aangename aanvulling. Het boek richt zich vooral op jongeren die worstelen met hun eigen identiteit. Dit ben ik zal een aanwinst blijken wanneer je er serieus mee aan de slag gaat. De oefeningen zijn nuttig en laten je inzien dat je uniek bent en er wezen mag.

★★★

Titel: Dit ben ik
Trailer
Auteur: Guusje Slagter
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN13: 9789402601046
Categorie: psychologie
Leeftijd: gericht op jongeren
Thema’s: identiteit, psychologie, maatschappij
Pagina’s: 144
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: februari 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-05-2016
Prijs: €17,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s