Youth

Standaard

youthMichael Caine en Harvey Keitel spelen de hoofdrollen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

Youth (La giovinezza) is de nieuwe Engelstalige film van Paolo Sorrentino, de regisseur die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza uit 2013 een Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. Naast Michael Caine en Harvey Keitel zijn ook Rachel Weisz, Paul Dano en Jane Fonda in belangrijke rollen te zien in La Giovinezza.
(bron: Remain in light)

Trailer

 

 

Winnaar European Film Awards 2015: ‘Best Film’ – ‘Best Director’ – ‘Best Actor’ voor Michael Cane
Winnaar Golden Globes 2016: ‘Best Original Song – Motion Picture’ – ‘Best Actress’ voor Jane Fonda
Nominatie Oscars 2016: ‘Music (Original Song)’ Nominatie Cannes Festival 2015: Palme D’Or.

Review: In Youth houden twee oude vrienden een ontspannen vakantie in een wellness-resort midden in de Alpen. Twee gepensioneerde mannen met beide een passie voor hun vak; dirigeren en regisseren. Beide worstelen nu met de ouderdom. Dit laatste wordt op unieke wijze weergegeven in de film. Paolo Sorrentino weet met zijn fantasievolle – soms zelfs wat eigenaardige – regie een origineel beeld te scheppen van een mooie vriendschap en een leven dat grotendeels achter hun ligt. Youth trakteert de kijker op mooie beelden van de Alpen en brengt een geweldige cast op unieke wijze in beeld. Veel bekende acteurs passeren de revue, er valt dan ook niets op het acteerwerk aan te merken. Veel extra lof voor de acteurs Michael Caine en Harvey Keitel die met hun dialogen de kijker vol overtuiging weten te boeien. Youth is een intelligente film vol verborgen humor en zal de oplettende kijker dan ook met regelmaat een glimlach op het gezicht toveren. Youth is geen vlotte productie voor een groot publiek, maar een rustige film die de liefhebber van ontroerende levensverhalen zeker zal bekoren.

★★★★

Titel: Youth
Uitgever: Remain In Light
Acteurs: Michael Caine, Harvey Keitel, Alex MacQueen,
Rachel Weisz,
Ian Keir Attard, Paul Dano, Jane Fonda
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Paulo Sorrentino
Kijkwijzer: sex, grof taalgebruik, vanaf 12 jaar
Uitvoering: Dvd, Blu-ray
Speelduur:  minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: -0-2016
Review: Sandra Hutchison
Genre: Drama
Datum recensie: 28-04-2016
Prijs Dvd: €14,99 €12,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.