Jem and the Holograms

Standaard

JemJem and the Holograms, dé populaire muzikale Hasbro tekenfilmserie uit de jaren tachtig, is eindelijk verfilmd en in een modern jasje gestoken.

In de serie Jem and The Holograms kon een doorsnee meisje met behulp van hologramtechnologie veranderen in haar muzikale alter-ego Jem. Samen met haar band The Holograms vloog ze naar de top en ging daar de strijd aan met haar rivalen: de gemene meiden uit de band The Misfits.

De regisseur Jon Chu (Step Up, GI Joe 2: Retalliation) heeft het iets wat gedateerd verhaal omgetoverd tot een moderne hippe versie. Jem, een meisje dat beroemd wordt door haar YouTube-filmpjes wordt gespeeld door Aubry Peeples. Die je wellicht vooral zult herkennen van de populaire muzikale country-serie Nashville, waarin Aubry Peeples de sterren van de hemel zingt. Zij vormt in de film samen met haar zusje en twee nichtjes de band genaamd The Holograms, gespeeld door de eveneens ervaren actrices Aurora Perrineau (dramafilm Equals), Stefanie Scott (Frenemies) en de zangeres Hayley Kiyoko (als actrice te zien in Scooby-Doo).

Trailer

 

 

Recensie: Jerrica en haar zusje hebben geen ouders meer en worden liefdevol in huis opgenomen door hun tante en twee nichtjes. Jerrica kan goed zingen en schrijft haar eigen teksten, maar ze is nogal verlegen. Haar zusje heeft hier totaal geen last van een is veelvuldig bezig om zichzelf te filmen en haar opnames op Youtube te zetten. Wanneer ze stiekem een filmpje van haar zus op internet plaatst verandert Jerrica – onder de naam Jem al snel in een YouTube sensatie en is ze hard op weg om een wereldster te worden.

De vermakelijke muzikale film Jem and the Holograms richt zich op een jong publiek en dat is duidelijk te merken aan de eenvoudige voorspelbare verhaallijn. De film moet het daar dan ook niet van hebben, maar is vooral het bekijken waard vanwege de diverse zangtalenten in de film, de nummers die in de loop van het verhaal voorbijkomen zijn zeker niet slecht, sommige liggen zelfs erg goed in het gehoor. Leuk ook is dat er tijdens meerdere spannende scènes gebruik gemaakt wordt van diverse opzwepende muzikale YouTube filmpjes die de film een moderne twist geven. Origineel en muzikaal gezien goed doordacht. Een leuke feelgoodfilm voor het hele gezin.

★★★Jem

Titel: Jem and the Holograms
Acteurs: Aubrey Peeples , Stefanie Scott & Aurora Perrineau
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Jon M. Chu
Kijkwijzer: vanaf zes jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 114 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 27-04-2016
Genre: familie, muziek
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 27-04-2016
Prijs Dvd: €15,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.