Alles is reden voor een feestje

Standaard

Alles is reden voor een feestje Eekhoorn nodigt iedereen uit voor een feestje omdat het een mooie dag was. De andere dieren uit het bos vinden dit maar vreemd. Dat is toch geen goede reden! Maar Uil legt het uit: “Alles waar je blij van wordt is reden voor een feestje.” Omdat alle dieren wel een reden kunnen bedenken, zijn er die avond heel veel feestjes. Maar wie komt er dan op visite?

 

Monique Berndes werd op 15 november in 1978 geboren in Hengelo, Overijssel (NL). Eind 2005 verhuisde ze met haar gezin naar een klein dorpje in België, dat waarschijnlijk niet eens op de landkaart staat. Ze volgde de opleiding hondentrimmer en werkte ook in die functie, maar tegenwoordig zorgt ze voor dementerende bejaarden én voor haar vijf kinderen.
Tussendoor schrijft ze verhalen. Schrijven is voor haar ontspanning en ze hoopt het nog vele jaren te kunnen doen.

Voor De Vier Windstreken schreef Monique Luna en de kikker, Luna’s beestenboel (zie recensie), Luna tovert een draak, Sinterklaas is toch geen dief! , Knor is een held en Knor de waakbig.

 

Ingrid Schubert werd op 29 maart 1953 geboren in Essen in West-Duitsland. Ze volgde een opleiding kunstschilderen en studeerde Italiaans en kunstgeschiedenis aan de universiteit. Dieter Schubert werd op 15 juli 1947 geboren in Oschersleben in Oost-Duitsland. Hij volgde een handelsopleiding en studeerde diactiek en geografie. In 1977 kreeg het echtpaar een beurs voor de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze gingen daar ook wonen. Op de Academie kregen ze steeds meer belangstelling voor het illustreren van kinderboeken. Al tijdens hun studie maakten ze hun eerste prentenboeken. Ze hebben twee dochters en wonen nog steeds in Amsterdam. (bron: De Vier Windstreken).

Recensie: Wanneer Eekhoorn die avond nog een feestje wil geven omdat vandaag zo’n mooie dag was vinden de andere dieren in het bos dat in eerste instantie maar raar. Ze vragen hun wijze vriend Uil om raad. Die legt uit dat alles waar je blij van wordt reden is voor een feestje. Dat brengt de dieren op een idee, alleen is hun plan niet zo origineel……

Alles is reden voor een feestje is een vrolijk prentenboek, met grappige tekeningen en voor jonge kinderen begrijpelijke teksten. Het verhaal is voor een prentenboek zeer uitgebreid te noemen, redelijk veel tekst, maar vermakelijk, echt een leuk voorleesverhaal. Er is werk van gemaakt. Een boek wat bij menig kind een glimlach op het gezicht zal toveren. Uitbundig en grappig!  Een verhaal over vriendschap, feestjes en verliefdheid.

★★★★

Titel: Alles is reden voor een feestje
Auteur: Monique Berndes 
Illustrator: Ingrid & Dieter Schubert
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051164435
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
leeftijd: vanaf 4 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema: feest, dieren, vrolijk zijn
Verschijningsdatum: maart 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-04-2016
Prijs: €14,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.