Waar is Warhol?

Standaard

Waar is WarholDe alternatieve, geïllustreerde gids van de kunstgeschiedenis voor jong en oud!

Als Andy Warhol door de tijd had kunnen reizen, waar was hij dan naartoe gegaan? Om daar achter te komen krijgt hij in Waar is Warhol? zijn eigen tijdmachine…

Ga met Andy mee en maak een reis door de geschiedenis van de kunst. Hij duikt op in twaalf iconische momenten uit de kunstgeschiedenis, van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel tot Jean-Michel Basquiat in de straten van New York, van de Franse impressionisten in Trouville tot de Duitse modernisten in het Bauhaus. Aan de lezer de taak hem tussen de andere aanwezigen op te sporen. Al speurend naar Andy zal de lezer tussen de menigte talrijke bekende historische figuren en kunstwerken uit de betreffende periode herkennen. Elk tafereel is minutieus uitgewerkt op basis van uitvoerig archiefonderzoek door kunsthistorica Catherine Ingram en met gevoel voor detail getekend door Andrew Rae. Speurend naar de karakteristieke kop van Warhol herkent de lezer allerlei interessante aspecten van uiteenlopende kunsthistorische periodes. In Rae’s minutieus uitgewerkte illustraties zijn nog tal van andere grappige voorwerpen en figuren te vinden, van Warhol’s beroemde vrienden bij Studio 54 tot de meesters van het modernisme bij het Bauhaus.

Catherine Ingram is historica. Ze studeerde cum laude af aan de Universteit van Glasgow en studeerde vervolgens achttiende-eeuwse kunst aan het Courtauld Institute of Art in Londen.

Andrew Rae is illustrator en lid van het illustratorencollectief Peepshow. Hij studeerde aan de universiteit van Brighton.
(bron: uitgeverij Thoth).

Recensie: Waar is Warhol is een leuk zoekboek waarin de excentrieke Amerikaanse kunstenaar Warhol je meeneemt langs de meest sprekende gebeurtenissen rondom de kunstgeschiedenis. Van Pompeï – de stad die in 79 na Chr. werd verwoest door een vulkaanuitbarsting – tot aan het strand van Trouville, waar Claude Monet en zijn vrouw Camille samen de zomer van 1870 doorbrachten.  Op elke dubbele pagina valt een nieuwe, leerzame locatie te ontdekken. Stuk voor stuk bonte zoekplaten, aan jou de opdracht tussen de warboel Warhol te vinden. Misschien ontdek je tijdens je zoektocht gelijk diverse beroemdheden. Zo zijn op de afbeelding van Studio 21 Elizabeth Taylor en Diana Ross te vinden, vergezeld door een hoop andere beroemdheden. (De een iets gemakkelijker te vinden dan de ander). Gelukkig hebben de makers ook gedacht aan achtergrondinformatie, deze is achterin het boek te vinden. Hierin is uitvoerig beschreven welke beroemdheden er precies te vinden zijn en waar. Uitleg inclusief de betreffende afbeeldingen zodat – na even spieken – ieder boeiend personage alsnog te vinden zal zijn. Waar is Warhol is een zeer interessant prentenboek om op een creatieve manier meer te weten te komen over de geschiedenis van diverse plekken en de beroemdheden van weleer.

★★★★

Titel: Waar is Warhol?
Auteur: Catherine Ingram
Illustraties: Andrew Rae
Uitgeverij Thoth
ISBN13: 9789068686975
Categorie: prentenboeken
Thema’s: kunst, geschiedenis
Pagina’s: 40
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: maart 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 19-04-2016
Prijs: €12,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.