Burnt

Standaard

Burnt

Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) is een rockster in de keuken. De culinaire wereld ligt aan zijn voeten maar door zijn wilde leven met drank en drugs verliest hij zijn tweesterrenrestaurant in Parijs. Enkele jaren later duikt het enfant terrible op in Londen om er het beste restaurant ter wereld te openen. Hiervoor moet hij zijn oude gewoontes opgeven en moet hij zich omringen met de besten uit het vak, waaronder de getalenteerde Helene (Sienna Miller) en zijn oude vriend Michel (Omar Sy). Zijn terugkomst wekt echter ook de belangstelling van oude vijanden die zijn comeback niet evident maken.

 

 

 

Recensie: In Burnt is de hoofdrol weggelegd voor niemand minder dan Bradley Cooper, geen vervelend begin. De verhaalinhoud is kort maar krachtig; Adam Jones, ooit een zeer succesvolle kok heeft door drank, drugs en uitbundige seks zijn carrière als top chef verknalt. Wanneer hij jaren later – afgekickt en wel – terugkeert onder de levenden is hij vastbesloten zich opnieuw te bewijzen. Hij stoort zich volledig op een herkansing in de culinaire wereld, hij weet met pijn en moeite de meest talentvolle mensen om zich heen te verzamelen en neemt de keuken over van een oude vriend. Adam krijgt daarbij de nodige weerstand, zijn verleden zit hem op de hielen, maar hij geeft niet snel op. Zijn doel: het hoogst haalbare aantal Michelinsterren.

Heb je gesmuld van films als Chef en The Hundred-Foot Journey? Dan zit je met deze film gebakken. In de film komen met regelmaat de meest aantrekkelijke culinaire hoogstandjes voorbij. Je zou er trek van krijgen. Bradley Cooper speelt zijn rol als arrogante opvliegerige chef-kok met veel overtuiging en ook de rest van de cast lijkt geknipt voor hun rol. Noemenswaardig is daarbij vooral Sienna Miller, die de rol van een zeer gedreven souschef voor haar rekening neemt.

Burnt is vooral en vermakelijk romantisch verhaal met de nodige drama over verslaving, loskomen van je verleden en doorzettingsvermogen.

★★★★

Titel: BurntBurnt
Uitgever: The Weinstein Company
Acteurs: Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy,
Emma Thompson, Uma Thruman
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: John Wells
Kijkwijzer: geweld, grof taal gebruik , vanaf 12 jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 108 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 2750052088768
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 29-03-2016
Review: Sandra Hutchison
Genre: drama/romantiek
Datum recensie: 25-04-2016
Prijs: €14,99 nu €12,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.