The Gift

Standaard

The GiftThe Gift

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) zijn een gelukkig echtpaar met een perfect leven tot ze Gordo (Joel Edgerton), een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf lopen. De onaangekondigde bezoekjes en mysterieuze cadeautjes van Gordo blijken een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat op onderzoek uit en langzaam sijpelt een angstaanjagende geschiedenis tussen Gordo en Simon binnen. Wat als het verleden nog niet klaar met je is?

De makers van ‘The Purge’, ‘Insidious’ en ‘Sinister’ brengen met ‘The Gift’ een reboot van het suspense-genre. Een psychologische thriller waarvan je haren recht overeind gaan staan.

Awards Winnaar beste acteur Sitges 2015

Trailer

 

 


‘Edgerton weet van een overbekend gegeven toch een originele film te maken vol psychologische passages die vooral het acteertalent van Bateman tot het uiterste aanspreken.’ Algemeen Dagblad ★★★★
‘Eén van de betere thrillers van het jaar’ VPRO / Cinema.nl ★★★★
‘Een doodeng cadeautje in het donker’ De Telegraaf ★★★★
‘Suspense met een lange adem’ De Volkskrant ★★★
‘Een slim Hitchcockiaans drama’ Trouw ★★★

 

Recensie: Simon en Robyn zijn net verhuisd, Robyn heeft een miskraam gehad en ze willen nu een nieuw leven opbouwen in de geboorteplaats van Simon. Daar ontmoeten ze al snel een oud- klasgenoot van Simon, de eigenaardige Gordo. Simon lijkt Gordo niet te herkennen en wimpelt hem zo snel mogelijk af. Gordo geeft zich echter niet zo snel gewonnen. Terwijl hij het idealistische echtpaar met regelmaat een bezoekje brengt en een gulle gever blijkt te zijn, laat Simon al snel doorschemeren dat hij niet op deze vriendschap zit te wachten en laat een wat minder sympathieke kant van zichzelf zien. Robyn vind de iets wat onhandige Gordo juist sympathiek en kan zich dan ook niet vinden in de extreme reactie van haar man. Ze besluit in zijn verleden te duiken…..

The Gift is een psychologische thriller met een rustige opbouw en een tamelijk bekend gegeven: Gelukkig echtpaar wordt op de proef gesteld. Door de bemoeienissen van een buitenstaander zal hun relatie wankel komen te staan. Is hun relatie sterk genoeg?

Jason Bateman speelt de sterren van de hemel als de lieftallige en charismatische echtgenoot van Robyn (Rebecca Hall), die naar mate de film vordert zo nu en dan een glimp van zijn duistere kant laat zien. Jason Bateman weet de kijker met zijn herhaaldelijke transformaties met gemak op het verkeerde been te zetten. Joel Edgerton de regisseur van deze film nam zelf de rol van de gulle stalker Gordo, de weirdo voor zijn rekening en brengt deze ook nog eens zeer overtuigend. De film heeft een trage opbouw en laat veel aan de verbeelding van de kijker over. Bevat voor een thriller opvallend weinig geweld, is tergend spannend, beschikt over ouderwets knap camerawerk (Eduard Grau), goed getimede schrikmomenten en laat daarnaast genoeg te raden over. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de film je nog lang bij zal blijven. The Gift hoort dan ook thuis in het rijtje films die je gezien moet hebben.

★★★★

The Gift
Titel: The Gift
Acteurs: Jason Bateman,Tim Griffin,Beau Knapp,
Busy Philipps,Allison Tolman,Rebecca Hall, Joel Edgerton
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Joel Edgerton
Kijkwijzer: geweld, angst, grof taal gebruik , 16 jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 103 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 25-03-2016
Genre: Thriller>Misdaad
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 11-04-2016
Prijs Dvd: €14,99 €13,18
Bestellen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.