Zolang er leven is

Standaard

Zolang er leven isZolang er leven is
het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Het succes van Pogingen iets van het leven te maken – er is een heuse Hendrik Groen-fanclub, de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 25 landen, en er komt een tv-serie – heeft hem geïnspireerd tot het schrijven van een vervolg, Zolang er leven is. Zelf zegt hij over zijn romans: ‘Geen zin is gelogen, maar niet elk woord is waar.’ (bron: Meulenhoff)

 

Recensie: Onze gast-recensent Petra was ook van dit tweede deel was weer erg onder de indruk:‘Wederom een prachtig boek vol humor met een knipoog, verweven met de actualiteit van de dag en met passie om van het leven wat moois te maken hoe kwetsbaar je ook bent`.

Het boek leest aangenaam weg door de dagboekvorm en Hendrik Groen neemt je mee het jaar rond van 1 januari naar de jaarwisseling in december. Hier en daar zijn er wat downs, maar vooral (soms met wat moeite) veel ups. Hendrik is omringt door een groepje mensen met oog voor mekaar, vol positiviteit en op zijn tijd een grap en een grol. Die leuke vriendenkring wens je iedereen toe op je oude dag. De personages zijn goed beschreven zodat ik ze in mijn verbeelding helemaal tot leven kwamen.

Ik hoop dat Hendrik Groen de tijd heeft en krijgt om zijn volgende doel te realiseren, zoals beschreven op 7 december. Een roman vol avonturen van 2 oude baasjes; Ahrend en Nico. Ik kijk er nu al naar uit.

Beoordeling 0-5 sterren : *****

Tip! Lees eerst:
Pogingen iets van het leven te maken

Titel: Zolang er leven is
Auteur: Hendrik Groen 
Uitgever: J.M. Meulenhoff
ISBN13: 9789029090766
Categorie: Romans
Pagina’s: 320
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: januari 2016
Recensie: Petra Pieper
Datum recensie: 05-04-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s