HARPERCOLLINS komt met filmboeken J.K. Rowling

Standaard

HarperDe Warner Bros. Pictures-productie Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt op 18 november 2016 wereldwijd uitgebracht, in 2D en 3D, in bioscopen en IMAX-theaters.

HarperCollins Publishers heeft de wereldwijde publicatierechten in alle talen van de filmboeken voor volwassenen, die horen bij deze productie verwoven

Fantastic Beasts and Where to Find Them, geschreven door J.K. Rowling, neemt het publiek mee naar de tovenaarswereld van New York in 1920. Academy Award®-winnaar Eddie Redmayne vertolkt de hoofdrol, die van magie-zoöloog Newt Scamander.

Dankzij een fascinerend script en een enorme rijkdom aan visuele elementen biedt de film een schat aan materiaal voor filmboeken voor volwassenen.

De HarperCollins-boeken zullen de veelgelaagde wereld van deze en volgende films uitdiepen, en een exclusieve kijkje achter de schermen bieden, wat Harry Potter boxsethet plezier voor de fans van deze gloednieuwe verhalen nog verder zal vergroten. De boeken bevatten alle mogelijke details over het maken van de film, het proces van art & design, en interviews met cast en crew. Ook zullen er boeken in interactieve formats verschijnen, zoals kleur- en briefkaartboeken.

Charlie Redmayne, Chief Executive van HarperCollins UK: “We zijn bijzonder verheugd om de filmboeken van Fantastic Beasts and Where to Find Them te mogen uitgeven. De film belooft de tovenaarswereld van J.K. Rowling op spectaculaire manier tot leven te brengen, en de boeken zullen een geweldige aanvulling daarop zijn voor alle fans, wereldwijd. ”

 

Brian Murray, President en CEO van HarperCollins Worldwide: “Het is voor het eerst dat we op deze manier – integraal in meerdere talen en op meerdere markten tegelijk – filmboeken gaan uitgeven. Dankzij de samenwerking met Warner Bros. Consumer Products in zowel Noord-Amerika als in de rest van de wereld verzekeren we ons van het grootst mogelijk lezerspubliek en optimale bekendheid van zowel de boeken als de film.”

 

De eerste HarperCollins filmboeken zullen vanaf najaar 2016 verkrijgbaar zijn, zodat de uitgifte samenvalt met het uitbrengen van de film.
Over Fantastic Beasts and Where to Find Them
Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur, dat ons terugbrengt naar de door J.K. Rowling gecreëerde tovenaarswereld. Academy Award®-winnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) vertolkt de rol van magie-zoöloog Newt Scamander. De regie is in handen van David Yates, die ook de regie voerde over de laatste vier Harry Potter-kassuccessen.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926, wanneer Newt Scamander net terug is van een lange wereldwijde expeditie, die als doel had zoveel mogelijk buitengewone magische wezens te vinden en te beschrijven. Zijn tussenstop in New York zou zonder incidenten zijn verlopen…  ware het niet dat een No-Maj (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een kwijtgeraakte magische koffer, en de ontsnapping van een paar van Newts fabeldieren roet in het eten gooien. Dat betekent problemen, voor zowel de tovenaarswereld als de wereld van de No-Maj.

Ook Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove en Colin Farrell maken in de film hun opwachting.

De film is het debuut van J.K. Rowling als scenarioschrijver en herenigt verschillende mensen uit de Harry Potter-speelfilms, waaronder producenten David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram. (bron: HarperCollins)

Een goede raad  Fabeldieren en waar ze te vinden

 

Personages, namen en gerelateerde aanduidingen uit FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM zijn © & TM Warner Bros. Entertainment Inc.Harry Potter Publishing Rights © J.K. Rowling. (s16)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s