JOHAN CRUIJFF OP HET WITTE DOEK

Standaard

JOHAN CRUIJFF – EN UN MOMENTO DADO NOG EEN KEER OP HET WITTE DOEK

johanZondag 27 maart zullen vijf Pathé bioscopen als eerbetoon eenmalig de Johan Cruijff film EN UN MOMENTO DADO vertonen. De veelgeprezen documentaire van Ramón Gieling verscheen in 2004 en concentreert zich op de periode dat Cruijff als ‘El Salvador’ Spanje veroverde – eerst als speler en later als trainer. In Pathé Arena, De Munt Amsterdam, De Kuip Rotterdam, Pathé Groningen en Buitenhof Den Haag krijgen fans de kans het unieke filmdocument op het grote doek te beleven. De netto opbrengst van deze voorstellingen komt volledig ten goede aan de Johan Cruyff Foundation.

Ramon Gieling werpt een blik op het leven van voetballegende Johan Cruijff en de invloed die hij heeft gehad op de levens van vele Nederlanders maar evenzo vele Spanjaarden.

Over de film Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. El Salvador heeft het Spaanse voetbal, in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen. Eerst als speler, later als trainer, want de verlosser daalde tweemaal neer in Catalunya om het volk zijn verloren trots terug te geven. De verering voor Cruijff is nu nog onverminderd groot. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Johan Cruijff tenslotte komt als personage Nummer Veertien zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader.
Kaarten reserveren
Trailer

 

 

Volgende week zullen enkele filmtheaters de documentaire ook nog vertonen, waaronder Slieker Film Leeuwarden en Lab111 in Amsterdam. (bron: DFW)

!!! Vanaf vrijdag 1 april zal de DVD van de film opnieuw verkrijgbaar zijn voor slechts €9,99. Reserveer hem hier.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s