Dark Places

Standaard

Dark PlacesVanaf vandaag verkrijgbaar op Dvd en Blu-ray de spannende film Dark Places naar het gelijknamige boek van Gillian Flynn.

Libby Day was pas zeven jaar oud toen haar moeder en zusjes werden vermoord op hun boerderij in Kansas. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld en levenslang kreeg. Vijfentwintig jaar later keert ze terug naar huis om de waarheid te achterhalen.

De onvoorstelbare waarheid
Libby gaat terug naar het plaats delict nadat een groep misdaad enthousiastelingen genaamd “The Kill Club” haar vragen om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Maar eenmaal ‘thuis’ ontdekt ze de verschrikkelijke waarheden die hebben geleid tot de tragische avond waarop haar leven werd verwoest…

Naar de bestseller van Gillian Flynn, de schrijfster van Gone Girl. Met onder andere Charlize Theron, Chloë Grace Moretz en Nicholas Hoult.

 

Trailer

 

Recensie: Het is 1985, Libby Day is acht jaar wanneer haar haar moeder en twee zussen op brute wijze worden vermoord. Haar broer Ben wordt als schuldige aangewezen. Dertig jaar later wordt Libby benaderd door een jongeman die lid is van De Killclub een organisatie waarvan o.a. ex-politieagenten, privédetectives en advocaten lid zijn. Een groep excentrieke mensen die het leuk vinden om in hun vrijetijd misdrijven op te lossen. Wanneer de clubleden Lilly vertellen dat ze het vermoeden hebben dat Ben onschuldig is slaat bij haar de twijfel toe…..

Dark Places is een donkere duistere misdaaddrama met Charlize Theron (o.a. ook te zien in Mad Max: Fury Road) in de hoofdrol. De altijd charismatische Charlize neemt in deze film de rol van de volwassen geworden emotieloze Libby voor haar rekening. Deze rol als sterk getraumatiseerde vrouw is wat vlak waardoor ze weinig van haar acteertalent kan laten zien. Vanaf de eerste scène tot de laatste heeft ze continu dezelfde nietszeggende blik. De film wordt – op een aantal korte fragmenten na – ook nooit zo spannend als dat je van een thriller zou mogen verwachten. De film heeft echter een zeer goed plot en trakteert de kijker op een aantal verrassende wendingen. Het verloop van de film zit goed in elkaar, er wordt met regelmaat geswitcht tussen heden en verleden en zowel Tye Kayle Sheridan (in de rol van de jonge broer) als Chloë Grace Moretz (zijn gestoorde vriendin) laten een goede indruk achter in de flashback-scènes.  Voor wie gek is op misdaadverhalen en zich graag zo nu en dan op het verkeerde been laat zetten heeft met de aanschaf van deze film op Dvd of Blu-ray een goede keuze gemaakt.

Titel: Dark Placesdarkplaces
Uitgever: Dutch Filmworks
Naar het gelijknamige boek Dark Places (Duisternis)
Acteurs: Charlize Theron, Nicholas Hoult,
Chloë Grace Moretz, Sterling Jerins,
Christina Hendricks, Corey Stoll 
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Gilles Paquet-Brenner
Kijkwijzer: geweld, angst, grof taal gebruik ,
drugs – en/of alcoholmisbruik
Uitvoering: Dvd, Blu-ray
Speelduur: 108 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 25-03-2016
Review: Sandra Hutchison
Genre: Thriller>Misdaad
Datum recensie: 25-03-2016
Prijs Dvd: €17,99 €12,99
Bestellen
Prijs Blu-ray : €19,99 €13,99
Bestellen

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.