Onderstroom

Standaard

OnderstroomOnderstroom is een beklemmende thriller over een droomreis op zee die verandert in een nachtmerrie. Voor iedereen die genoten heeft van Het strand van Alex Garland en Jetset van Marion Pauw. Wanneer twee hartsvriendinnen gaan backpacken in Zuidoost-Azië om hun problemen thuis achter zich te laten, krijgen ze de mogelijkheid mee te varen op The Blue, een zeiljacht dat onderweg is van de Filipijnen naar Nieuw-Zeeland. De reis op zee is paradijselijk: de meiden zwemmen in helderblauwe lagunes en drinken cocktails onder de sterrenhemel in het gezelschap van nieuwe vrienden. Maar al snel komen ze erachter dat zij niet de enigen zijn die een verleden met zich meedragen. Dan raakt een van de vrienden vermist, op volle zee, en wantrouwen en leugens dreigen een eind te maken aan de reis. Maar sommigen zijn niet van plan dit paradijs op te geven, tegen geen enkele prijs. Onderstroom is een nagelbijtend spannende pageturner die de lezer meeneemt naar exotische eilanden en verboden liefde op een fatale zeereis waarbij niemand het jacht kan verlaten.

Lucy Clarke studeerde Engelse Literatuurwetenschap en doceerde creative writing. Tegenwoordig is ze fulltime schrijfster. Samen met haar man reist ze ’s winters over de wereld en woont ze ’s zomers aan de zuidkust van Engeland.
(bron: Ambo|Anthos)

 

Recensie: Volgens onze gast-recensent Petra is dit:

De zomer-must-read-thriller van 2016!

Wat een spannend boek! Ik heb er echt van genoten. Verrassend en meeslepend tot het eind, zelfs in de epiloog zat nog een onverwachte wending.

Het boek vertelt het verhaal van twee hartsvriendinnen die na een bewogen jeugd de boel de boel laten en besluiten te gaan reizen in Azië. De hoofdstukken zijn verdeeld in Toen en Nu, maar daar zit een perfecte chronologische structuur in. Naarmate het verhaal vordert, wordt de spanning ook meer en meer opgebouwd. Lekker onderhuids en broeierig. Door wat toevallige omstandigheden maken Kitty en Lana kennis met een groep jonge energieke mensen die, op een boot genaamd ‘The Blue’, aan het reizen zijn. Na een gezellige avond aan boord mogen ze meevaren en vanaf dan maken ze deel uit van de bemanning. Er breekt een toffe kameraadschappelijke tijd aan met lange nachten onder een betoverende sterrenhemel, zwemavonturen in paradijselijke lagunes en lachsalvo’s onder invloed van diverse alcoholische versnaperingen. Natuurlijk komt er dan een afschuwelijke ommekeer in dit zorgeloze bestaan, en dat haalt alle verhoudingen onderuit en zorgt voor een zinderende spanning waar je als lezer alles vanuit het perspectief van Lana beleeft.

Deze literaire thriller heeft alles in zich om de zomer-must-read-thriller van 2016 te worden.

Ik raad ‘m absoluut aan om mee te nemen in de koffer of op je e-reader naar je vakantiebestemming!

Titel: Onderstroom
Auteur: Lucy Clarke 
Uitgever: Ambo|Anthos
vertaald door: Bert Meelker
ISBN13: 9789026334245
Categorie: Thrillers
Pagina’s: 336
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: februari 2016
Recensie: Petra Pieper
Datum recensie: 21-03-2016
Prijs: €19,99 €16,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s