Gulzige gierige Hippo

Standaard

Gulzige gierige HippoGulzige gierige Hippo is inderdaad een vervelend nijlpaard. Hij wil niet delen en spelen met de andere dieren en jaagt iedereen uit zijn buurt, bang dat ze mee willen genieten van zijn picknick. Maar als de andere dieren een grap met hem uithalen, krijgt Hippo in de gaten dat hij niet goed bezig was en leert van zijn fouten.

Een vrolijk leerzaam boek voor kinderen, prachtig geïllustreerd en leuk om samen voor te lezen.

 

Stuart Trotter is een zeer gerenommeerd kinderboekenillustrator uit Engeland en begon meer dan 25 jaar geleden. Zijn eerste opdracht was Portland Bill voor uitgeverij Purnell en door de jaren heen werkte hij met bijna alle kinderboekuitgevers van het land; Walker Books, David Bennet Books, Reed, Egmont, Heinemann, Victoria House, Treehouse, Parragon, Hodder Children’s Books, Usborne, Oxford University Press, Pearson, Scholastic, Azbookvarik, Ladybird, La Coccinella, etc.

Stuart is zeer bekend geworden als ‘character artist’ van de beroemdste karakters ter wereld; Winnie the Pooh, Wallace and Gromit, Noddy, Thomas the Tank Engine, Topsy and Tim, Portland Bill, Kipper, Postman Pat. Momenteel is hij de auteur en tekenaar van Rupert Bear voor Egmont’s Rupert Bear Annual. Naast werk voor uitgevers werkt hij voor grote design en reclamebureaus zoals Saatchi & Saatchi.

Stuart startte in 2006 zijn eigen kinderboekenuitgeverij: Rockpool Children’s Books. (bron: Aerial Media Company).

Recensie: Het is mooi weer voor een picknick, Hippo vult een mandje vol met lekkernijen en gaat op pad. Onderweg komt hij allemaal dierenvrienden tegen. Deze zijn erg benieuwd naar wat Hippo bij zich draagt. Hippo vertelt hun echter niets, hij is veel te bang dat ze dan iets lekkers van hem willen en hij wil het allemaal voor zichzelf houden. Wanneer hij eindelijk alleen is blijkt zijn mandje al leeg te zijn….

Gulzige gierige Hippo is een grappig, maar ook leerzaam prentenboek over eerlijk delen. Een zomers prentenboek met prachtige tekeningen van de zeer talentvolle illustrator Stuart Trotter die al veel bekend illustratiewerk op zijn naam heeft staan, waaronder ook de serie Rosie en Robin. Kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de hilarische taferelen die zich op de afbeeldingen afspelen, situaties waarin de Nijlpaard Hippo zich door zijn vrienden laat afleiden terwijl een ander iets uit zijn mandje pakt. De prenten worden begeleid met eenvoudig gehouden teksten zodat ze al voor zeer jonge kinderen begrijpelijk zijn. Een leuk voorleesverhaal over leren delen.

★★★★

Ook verkrijgbaar: Grote Brutale Hippo

Ook verkrijgbaar: Grote Brutale Hippo

 

 

Titel: Gulzige gierige Hippo
Auteur & Illustrator: Stuart Trotter 
Uitgever: Aerial Media Company
ISBN13: 9789402601138
Categorie: prentenboeken
Geschikt voor: peuters en kleuters
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: februari 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-03-2016
Prijs: €11,95
Bestellen

Lees ook de recensie van Grote Brutale Hippo

 

Advertenties

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Grote Brutale Hippo | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.