Vechtershart

Standaard

Vechtershart

De rauwe dramaserie Vechtershart speelt zich af in de keiharde wereld van de vechtsport. De hoofdpersoon is voormalig kickbokskampioen Nick Roest (Waldemar Torenstra). Nick heeft net in Frankrijk een gevangenisstraf van vier jaar uitgezeten wegens zware mishandeling. Na zijn vrijlating keert hij terug naar Nederland, vastbesloten om zich terug te knokken naar de top. Omdat hij geen cent meer heeft, zoekt hij hulp bij zijn vader, sportschoolhouder John Roest (Johan Leysen). Maar John weigert zijn zoon te coachen. Ook zijn ex Selma (Imanuelle Grives), met wie hij een kind heeft, is niet van plan om hem zo maar terug te laten in haar leven. Nick moet eerst maar eens bewijzen dat hij in de gevangenis een ander mens is geworden en niet meer dezelfde fouten maakt als in het verleden. Bekijk ook het interview  met vier castleden over de serie Vechtershart.

Naast Waldemar Torenstra heeft Vechtershart een sterke cast met Peter Paul Muller (Hollands Hoop), Benja Bruijning (Alles is familie), Imanuelle Grives (Alleen maar nette mensen), Martijn Fischer (Bloed, Zweet & Tranen) en Loes Haverkort (Bitterzoet).

VechtershartRecensie: Nick, kampioen kickboxer komt na een gevecht buiten de ring in de gevangenis terecht. Wanneer hij na vier lange jaren weer vrijkomt moet hij vechten voor een plaats in de ring, maar vooral voor een plek in zijn familie. Zijn vader wil niets meer met hem te maken hebben en zijn vrouw en zoontje hebben een compleet nieuw gezinsleven opgebouwd. Maar Nick is een vechter en al moet hij door het stof hij gaat de strijd met zijn verleden aan…

Vechtershart is een aangename BNN -serie over kickboksen naar een idee van Waldemar Torenstra(Divorce), die zelf de hoofdrol vertolkt. Het wat ouderwets aandoende verhaal vergroot het beeld dat mensen jarenlang gehad hebben over deze sportwereld; het klassieke beeld van een blijkbaar onvermijdelijke relatie tussen topsport en criminaliteit. Over de sportieve hoofdrolspelers niets dan lof, zij lijken goed in hun rol als kickbokser en/of trainer te zitten, waardoor vooral de vechtscènes realistisch overkomen. Zo had Imanuelle Grives, o.a. Bekend van de film Alleen maar nette mensen al flink getraind voordat ze auditie ging doen voor de rol van de kickboksende mama Selma, een rol die haar op het lijf lijkt geschreven.  Helaas komen vooral de acteurs die de bijrollen voor hun rekening hebben genomen een stuk minder geloofwaardig over.

Bij het maken van de dramaserie Vechtershart lijkt de aandacht dan ook vooral te zijn gegaan naar het realistisch overkomen van de vechtscènes en lijkt er minder aandacht besteed te zijn aan de dialogen waardoor gesprekken hier en daar wat geknutseld overkomen. Toch het goede plot in combinatie met veel kickboksen maakt Vechtershart tot een unieke serie die het kijken meer dan waard is.

Een serie die vooral bij liefhebbers van de sport in de smaak zal vallen.

foto en copyright Leonard Fäustle

foto en copyright Leonard Fäustle

Titel: Vechtershart
Uitgever: Just Entertainment
Acteurs: Waldemar Torenstra, Peter Paul Muller,
Benja Bruijning, Imanuelle Grives,
Martijn Fischer en Loes Haverkort.
taal: Nederlands gesproken
Regie: Lourens Blok en Tomas Kaan
Kijkwijzer: 12, Geweld, Seks, Drugs,
Grof taalgebruik
Uitvoering: Dvd, 2 disk
Speelduur: 8 x 50 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf:
Review: Sandra Hutchison
Genre: Actie/Avontuur
Prijs: €19,99
Bestellen

Trailer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.