Kwijt

Standaard

KwijtKwijt

In een land waar de zandkorrels bibberen van de hitte, woont het olifantje Dex. Elke ochtend haalt zijn moeder een heerlijk ontbijtje voor hem. Als ze op een dag wel heel lang wegblijft, gaat Dex naar haar op zoek. Hij krijgt hulp van het slimme baviaantje Ko. Al gauw komen ze erachter dat Dex niet de enige is die iets kwijt is.

Van Mark Haayema verschenen eerder bij Azul Kids de succesvolle kinderboeken De vriendelijke draak (tweede druk 2015) en Oma, mag ik mijn pop terug? (2015), geïllustreerd door kunstschilder en illustrator Marius van Dokkum.
Voor Kwijt werkte Mark Haayema samen met illustrator, grafisch ontwerper en animator Coen Hamelink. Kwijt is tot stand gekomen in samenwerking met het International Fund for Animal Welfare (IFAW). NUR 200

 

 

Recensie: In Kwijt wacht het jonge olifantje Dex op de komst van zijn moeder. Maar dit keer duurt het wel erg lang voordat ze terugkeert met het ontbijt. Dan denderen plots een grote groep angstige Gazellen vlak langs Dex. Er is duidelijk iets mis, het olifantje schraapt al zijn moed bij elkaar en gaat zelf op zoek naar zijn mama. Hij besluit eerst langs de Bavianen te gaan. Ko -een jonge baviaan – wil het olifantje graag helpen, samen vervolgens ze de reis. Onderweg blijkt al snel dat Dex niet het enige dier in Afrika is dat iets kwijt is geraakt…..

Kwijt is een kwalitatief zeer mooi uitgevoerd prentenboek. De pagina’s zijn van glanzend, duurzaam papier die stuk voor stuk rijk zijn geïllustreerd. De auteur Mark Haayema neemt je met zijn verhaal even mee op een avontuurlijke reis naar het mooie Afrika, een spannend verhaal met een onderliggende boodschap. De al voor beginnende lezers begrijpelijke teksten worden begeleid door de grappige herkenbare illustraties van Coen Hamelink. Kwijt maakt het mogelijk om klassikaal of in de thuissituatie op een luchtige manier de aandacht te vestigen op de illegale dierenhandel en stroperij. Zo leren jonge kinderen al vroeg dat dit soort praktijken niet juist zijn.

Maar Kwijt is vooral een aangenaam voorleesboek over diverse Afrikaanse diersoorten, vriendschap en samenwerken. Bovendien heeft het een positief einde.  Met Kwijt heeft Azul Kids wederom een prentenboek op de markt gebracht die de aanschaf meer dan waard is.

Oma  De vriendelijke draak

 

Titel: Kwijt
Auteur : Mark Haayema
Illustraties: Coen Hamelink
Uitgever: Azul Kids
ISBN13: 9789082283419
Categorie: Young-prentenboeken
Geschikt voor: 4 jaar en ouder
Pagina’s: 56
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 06-02-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 08-03-2016
Prijs: €14,90
Bestellen (rechtstreeks via Azulkids)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.