Tessa

Standaard

TessaTessa - seizoen 1

De middelbare school is de moeilijkste tijd van je leven. Vooral als je veertig bent! De stoere, politiek incorrecte lerares Tessa (Thekla Reuten) rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. De leerlingen lopen met haar weg maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen. Tessa is lerares en alleenstaande moeder met drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met collega’s. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet. Maar wie helpt Tessa wanneer zij zelf haar hart wil luchten?

Tessa was voor het eerst te zien in november 2015 op BNN. De serie is een herbewerking van de Deense televisieserie Rita uit 2012.

Naast Niels Gomperts (Penoza), Stephanie van Leersum (Celblok H) en Joes Brauers (Oorlogsgeheimen), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen) maken Bo Maerten (Meiden van de Herengracht), Peter Bolhuis (Goedenavond dames en heren), Hendrikje Nieuwerf (Dorsvloer vol confetti), Mattijn Hartemink (Bride Flight) en Alice Reijs (Met man en macht) de cast van Tessa compleet.

De regie is in handen van Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, Familieweekend, ’t Schaep met de 5 Pooten) en Anne de Clercq (Jack Bestelt een Broertje, Feuten de serie).

Recensie: De lerares Tessa is niet bepaald op haar mondje gevallen. Ze is tegendraads, recht voor z’n raap en populair bij de schoolkinderen. Sommige volwassenen hebben meer moeite met haar gedrag, maar daar lijkt Tessa zich weinig van aan te trekken. Met haar moeder heeft ze weinig contact, zij was er nooit voor Tessa in haar jeugd en dat zit haar nog steeds niet helemaal lekker. Als alleenstaande moeder staat ze dapper haar mannetje en ze komt regelmatig voor anderen op, maar of iedereen daar nu op zit te wachten…….

Tessa, de humoristische serie met een vleugje drama is gemaakt naar het idee van de populaire televisieserie Rita (2012). Voor wie bekend is met deze Deense serie zal bij het bekijken van de BNN-variant zeker veel herkennen. Nu was Rita al een erg vermakelijk tijdverdrijf te noemen en rijst de vraag of een Nederlandse bewerking nu wel nodig was. Nu, noodzakelijk? Zeker niet! Welkom? Zeker! Tessa is een leuke aanvulling voor de Nederlandse televisie, de acteurs zijn zeer goed gecast en weten allen hun rol geloofwaardig neer te zetten. De afleveringen zijn stuk voor stuk amusante televisie, de intro is leuker dan het origineel en de vertrouwde Nederlandse taal ligt net even wat prettiger in het gehoor dan het voor de meeste onder ons onverstaanbare Deens.

 Nu hopen op een tweede seizoen.

Titel: Tessa
Youtube
Uitgever: Just Entertainment
Regisseur: Pieter van Rijn, Anne de Clercq
Acteurs: Lies Visschedijk , Niels Gomperts  & Thekla Reuten
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 336:00 minuten
Taal: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 23-02-2016
Prijs: Dvd € 19,99
Genre: Film & Tv > Televisie > Komedie
EAN: 8717344757997
Kijkwijzer: 12 jaar, sex, grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.