Musical Hotel De Grote L

Standaard

Musical Hotel De Grote L naar het boek van Sjoerd Kuyper

Hotel de grote LGisteren (14 februari) ging Hotel De Grote L in première, de nieuwe musicalversie van het bekende en bekroonde boek van Sjoerd Kuyper. Voor zijn jeugdroman Hotel De Grote L kreeg Sjoerd Kuyper in 2015 zijn vierde Zilveren Griffel.

De musical wordt geproduceerd door Homemade Productions, dat vorig jaar de succesvolle musical Spijt van Carry Slee op de planken bracht. Sjoerd Kuyper schreef zelf de liedteksten.

De voorstelling wordt gespeeld door Theun Plantinga (Afblijven en Minoes), Alexander Brouwer (Bright Lights Big City, De Drijvende Stad en War Horse), Robin van den Heuvel (Rhinocerocity, Afblijven, Spijt), Michelle Smit (De Witt of Oranje) en Mylène Waalewijn (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Shrek, Waanzinnig Gedroomd en winnaar Junior Songfestival 2013). Het script van Hotel De Grote L de musical is geschreven door Dick van den Heuvel. Componist Jeroen Sleyfer zorgt voor de muziek en de regie is in handen van Floor Maas.

Het verhaal speelt zich af in een hotel in de duinen, dat Kos alleen moet runnen met zijn zussen als zijn vader een hartaanval krijgt. Maar dat is makkelijker dan gedaan… Kos’ vader heeft namelijk grote schulden, zijn zussen gaan gewoon hun eigen gang en ondertussen is Kos ook nog eens verliefd op het mooiste meisje van het heelal.

In 2015 stond Hofplein Rotterdam ook al op de planken met Hotel De Grote L. De filmrechten van het boek zijn verkocht aan Eyeworks. (Bron: lemniscaat.nl).

Hotel de grote L

Foto: Andy Doornhein

Recensie: De jeugdmusical Hotel de Grote L is de geslaagde theateruitvoering van het al eerder geprezen, gelijknamige boek.

Het verhaal: Een alleenstaande vader met drie kinderen wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis, zijn kinderen blijven achter in het hotel van hun vader. Dan blijkt ook nog dat hij flinke schulden heeft. Kost wat kost wil zijn zoon Kos het hotel behouden, maar er is ook nog voetbal en niet te vergeten; Isabel, het meisje waar hij zijn hart aan heeft verloren.

Musical Hotel de grote L blijkt een aangename mix van moderne liedjes en een tijdloos verhaal. De cast liegt er ook niet om: Theun Plantinga, Alexander Brouwer, Robin van den Heuvel, Michelle Smit en Mylène Waalewijn. Zij zijn alle vijf geen onbekenden meer in de wereld van het theater en stuk voor stuk bewijzen ze – met hun optreden in deze voorstelling – over aardig wat talent te beschikken. Toch is het vooral Alexander Brouwer die in deze theatervoorstelling de show steelt. Als Kos – de zoon die het hotel moet redden – zal hij vermoedelijk menig jong hart weten te veroveren. Met als noemenswaardig hoogtepunt zijn act als rappende aap, knap en hilarisch tegelijk!

Daarnaast niet te vergeten: Theun Plantinga. Hij speelt niet alleen de zieke vader, maar zet nog vele andere grappige personages neer. Hij lijkt moeiteloos van de ene rol in de andere rol te schieten en weet daarmee 13 overtuigende karakters neer te zetten.

De liedjes – geschreven door Sjoerd Kuyper, tevens de auteur van het boek – zijn een passende aanvulling op het verhaal. Stuk voor stuk het beluisteren waard en krachtig neergezet door de goed op elkaar ingespeelde cast.

Hotel de grote L is dan wel een musical voor de jeugd, maar ook volwassenen zullen hoogstwaarschijnlijk minstens net zo veel van de voorstelling genieten.  Kijken dus!

De musical zal van februari t/m mei 2006 in diverse theaters te zien zijn! Zie speellijst.

Foto: Andy Doornhein

Foto: Andy Doornhein

Voorstelling: Hotel de grote L
Waar: Hoofddorp, theater De Meerse
Naar het boek: Hotel de grote L
Auteur boek en liedjesteksten : Sjoerd Kuyper
Regie: Floor Maas
Bewerking: Dick van den Heuvel
Muziek: Jeroen Sleyfer
Lichtontwerp: Gerda van Roshum
Kledingontwerp: Regina Rorije
Datum recensie: 15-02-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Trailer 1
Trailer 2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s