Nooit meer hetzelfde

Standaard

Nooit meer hetzelfdeNooit meer hetzelfde
Op 9 januari 1994 werd de 23-jarige Christel Ambrosius verkracht en vermoord in het huis van haar oma in de Gelderse plaats Putten. Wilco Viets en Herman du-Bois werden in 1995 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Ze kwamen in 2002 vrij en werden in hoger beroep alsnog vrijgesproken. Zes jaar later werd een nieuwe verdachte, Ronald P., schuldig bevonden. Hij kreeg 18 jaar. De Puttense moordzaak staat vanwege de onterechte veroordeling van Viets en Du Bois bekend als een van de grootste gerechtelijke dwalingen van de laatste decennia in Nederland.

De Puttense moordzaak is door Peter R. de Vries en oud-hoofdcommissaris Jan Blaauw onophoudelijk in de publiciteit gehouden.

Nooit meer hetzelfde is het persoonlijke verhaal van Anja du-Bois, vrouw van de onterecht veroordeelde Herman du-Bois. Terwijl haar man veroordeeld wordt en voor jaren onterecht de gevangenis in gaat, probeert Anja haar gezin draaiend te houden.

Nooit meer hetzelfde van Anja du-Bois en Marlou Roossink verschijnt vandaag 19 januari bij uitgeverij De Fontein.

 

co-auteur Marlou Roossink schreef eerder mee aan het boek ‘Kom niet aan mijn kinderen’, het verhaal van Janneke Schoonhoven over de ontvoering van haar kinderen Sara en Ammar. Peter R. de Vries heeft een indrukwekkend voorwoord geschreven voor ‘Nooit meer hetzelfde’.

Over onrecht, justitite, Puttense Moordzaak, veroordeling en gerechtigheid.
(Bron: Hebban)

€17,50 – Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s