Blauwe maandag

Standaard

Blauwe maandagHet is  blauwe maandag vandaag en het weer lijkt zich daar op aan te passen het is flink koud. De meest deprimerende dag van het jaar, maar als boekenwurm heb je de oplossing bij de hand maak je zelf blij met een goed boek! Ren naar de bibliotheek of naar de dichtsbijzijnde boekenhandel. Kachel aan (of beter als je er een hebt: de openhaard). Geitenwollen sokken, dekentje erbij en een warme kop chocolademelk en lezen maar.

Hierbij wat leuke tips:
Blauwe maandag – Nicci French
Eigenlijk vooral vanwege de titel, hoe toepasselijk.
BlauwemaandagHet verhaal: Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.
Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.
Kan haar kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?
€12,50 – Bestellen

Mindfulness en bevrijding van depressieMark Williams
MindfulnessGekozen omdat depressie toch een behoorlijk serieus probleem kan zijn.
Waar gaat dit boek over? Mindfulness en bevrijding van depressie legt de verborgen psychische mechanismen van depressie bloot, laat zien hoe je weerbaarder kunt worden bij de tegenslagen van het leven en helpt tot wanhoop leidende denkpatronen te doorbreken. Het bevat een bewezen werkend en gemakkelijk toepasbaar zelfhulpprogramma om terugkerende chronische ongelukkigheid te verminderen.
€19,95Bestellen

 

Dit kan niet waar zijnJoris Luyendijk
Dit kan niet waar zijnGekozen omdat dit boek door vele lezers als het beste boek van 2015 is benoemd, dus voor wie voor zeker gaat vandaag en geen blauwtje wil lopen wat de boekenkeuze voor vandaag betreft. Met dit boek zit je goed. Hoewel van het verhaal kom je vermoedelijk niet van je blue Monday gevoel af, je bent gewaarschuwd.
Het verhaal: Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant.
En hoe gevaarlijk.
Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als u en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben.
De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan.
€19,99 – Bestellen

100 dagen gelukkigFausto Brizzi
100 gelukkige dagenAls je even je eigen zorgen wilt vergeten is dit het ideale boek voor vandaag. Een mooi verhaal met een lach en een traan.
Het verhaal: Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu? Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de mooie kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?
100 gelukkige dagen is lachen door je tranen heen en genieten van het ware Italiaanse dolce vita. Een ode aan het leven.
€17,99 – Bestellen

Ik zag Menno – Sandra Bernart
Gekozen omdat dit boek leest als een trein. Genieten! Dikke vette aanrader.
Ik zag MennoHet verhaal: Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van hun huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar één doel: zijn broer vinden.Hij begint zijn zoektocht in Spanje, maar zonder succes. Rosana, een straatartieste zonder hoofd, stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden dat Menno zou hebben geleid. Aanvankelijk om Menno te vinden, maar de onbevangen manier van leven bevalt hem verwarrend goed. Ik zag Menno is een tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid.
€17,95 – Bestellen

Van XL naar S – Mieke Kosters
VXLoor wie letterlijk en figuurlijk lekker in zijn vel wil zitten. Een boek die je helpt naar een eetpatroon te zoeken die bij je past. Zonder pittig dieet, maar
juist het lekkere eten niet vergeet!
Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alles mag. Jij bepaalt! Alle 200 recepten hebben een maat: van XS tot XL. Het is aan jou om te bepalen welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL’s val je niet af, maar van alleen XS’jes word je rebels. Dus combineer: neem je een tompouce (XL), houd het dan ’s avonds bij tomatensoep met brood (S). Pak regie, experimenteer en varieer!
€19,99 – Bestellen

De SurpriseMike van Diem
de SurpriseEven geen zin om te lezen? Een ‘Feelgoodfilm’ is dan misschien wel wat voor jou deze maandag.
Het verhaal: Romantische komedie over een multimiljonair die verliefd wordt op de ware, kort nadat hij besloten heeft om zichzelf te laten vermoorden. Multimiljonair Jacob van Zuylen de With (Jeroen van Koningsbrugge) heeft een overeenkomst gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij verliefd op Anne (Georgina Verbaan), een jonge vrouw die hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit proberen te komen, raken ze in grote problemen.
€14,99 – Bestellen

 

Fijne blauwe maandag, maak er wat van! Verwen jezelf met een goed boek en/of film.
gelukkig

Heb jij nog film of boekentips plaats ze gerust in een reactie hieronder.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s