De Reünie

Standaard

De Thriller De Reünie is nu verkrijgbaar op dvd, verfilming van het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt

De Reünie1Het verhaal: Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot; een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Ze zaten samen op school en hij was één van de vrienden van Sabines broer Robin. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle. Sabine voelt zich enorm schuldig. Misschien zou Isabelle nooit verdwenen zijn als Sabine met haar mee naar huis was gefietst die bewuste dag… Nu, twintig jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

Recensie
Sabine Kroes heeft last van nare jeugdherinneringen die haar blijven achtervolgen, flarden van gebeurtenissen die ze niet goed weet te plaatsen. Ze kan het hoe en waarom rond de dood van haar jeugdvriendin Isabelle niet loslaten. Isabelle was ooit haar beste vriendin, de twee hadden een bizar hechte relatie, maar daar was kort voor Isabelle’s dood nog maar weinig van over. Sabine – nu inmiddels volwassen – probeert haar leven na een burn-out weer op te pakken. Dit blijkt niet zo gemakkelijk, ze gaat weer naar haar werk, maar haar irritante baas lijkt het op haar gemunt te hebben en ook een aantal van haar collega’s zijn allesbehalve meegaand. Ook de arrogante Olaf van Oirschot blijkt sinds kort voor hetzelfde bedrijf te werken. Sabine kent hem nog van de tijd waarin Isabelle overleed. Wanneer Olaf nu na al die jaren belangstelling voor haar schijnt te hebben gaat Sabine hier gretig op in. Misschien voelt ze zich echt tot hem aangetrokken of blijft ze in zijn buurt in de hoop zo meer te weten te komen over de dood van Isabelle?  Olaf laat zich zelden van zijn goede kant zien en dan is er nog een reünie….

De Reünie is de verfilming van het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt, en geslaagde psychologische thriller met Daan Schuurmans (o.a. Mannenharten) en Thekla Reuten (o.a. De Tweeling) in de hoofdrol. De film toont veel fragmenten uit het verleden van Sabine en haar vriendin Isabelle. Beetje bij beetje laat het verhaal meer over de eigenaardige vriendschap en de spanning tussen de twee jonge meiden los. De overgangen van heden naar verleden komen zo nu en dan wat warrig of zelfs ongemakkelijk over. Juist hierdoor wordt er een sfeer neergezet die goed de wanhoop neerzet van iemand die achtervolgt wordt door een verleden waar hij of zij geen grip op lijkt te kunnen krijgen. Een nachtmerrie waaruit Sabine probeert te ontwaken. De Reünie nodigt uit om juist te kijken naar wat er indirect op het scherm gebeurd. Geeft stof tot nadenken.

 

Titel: De Reünie De Reünie
Uitgever: Dutch Filmworks
Regisseur: Menno Meyjes
Acteurs: Thekla Reuten,Daan Schuurmans,
Daantje Idelenburg,Marie-Mae van Zuilen,Myron Wouts
Uitvoering: Dvd, Blu-ray
Speelduur: 99 minuten
Taal: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 18-12-2015
Prijs: Dvd € 14,99 Blu-ray: €14,99
Boek €12,50
Genre: thriller
EAN: 8715664117446
Kijkwijzer12 jaar, angst, grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison

Trailer

 

 

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.