Honingzoete dagen

Standaard

Honingzoete dagenVan Sarah-Kate Lynch, auteur van Zoet verlangen en Dolci d’Amore, is er nu een heerlijk liefdesverhaal met een hoge feelgoodfactor: Honingzoete dagen.

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. 

Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel.

 

 

 

Sugar – teleurgesteld in de liefde en verlaten van haar familie – reist helemaal alleen van stad naar stad. Toch eenzaam is ze niet, ze heeft haar bijenkolonie (een erfenis van haar opa) en ze maakt snel vrienden. Ieder jaar laat Sugar haar bijen voor haar bepalen waarheen ze zullen trekken. Ze plaatst de bijenkoningin op een landkaart en de plek die zij aanwijst daar gaat ze naartoe. Sugar blijkt een erg beleefde en hulpvaardige dame, wanneer ze ziet dat er een oudere man omver wordt gelopen, snelt ze deze dan ook direct te hulp. Dit is het begin van een nieuwe vriendschap en een kans op een nieuwe liefde…..

Honigzoete dagen is een fijne feelgood-roman, die zoals de titel al doet vermoeden erg zoet is. Zoetsappig eigenlijk, waardoor het verhaal wat braaf en iets wat ongeloofwaardig overkomt. Dat neemt niet weg dat Honigzoete dagen een heerlijk boek is waarbij je even weg kunt dromen en die laat zien dat het helemaal niet zo verkeerd is om zo nu en dan wat vriendelijker met elkaar om te gaan. Sugar heeft een gouden hart en weet met haar puurheid de mensen in haar omgeving te raken. Ze moet nu alleen nog leren haar zelf niet steeds weg te cijferen.

Het verhaal ontroerd en is hier en daar hilarisch, met fantastisch beschreven personages en engelachtige bijen een origineel boek om wat aangename uurtjes van te genieten.

Titel: Honingzoete dagen
Oorspronkelijke titel: The Wedding Bees
Auteur: Sarah-Kate Lynch
Vertaling: Mechteld Jansen
Uitgeverij: De Fontein
ISBN13: 9789026136931
Categorie: Romans
Uitvoering: Paperback
Prijs: €16,99
Pagina’s: 336
Verschijningsdatum: 18-08- 2015
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:18-09-2015

Boek bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s