Een nieuwe start

Standaard

naamloos (6)

Na zestien jaar keert Anja Koenders terug naar haar geboortedorp Aalten. Ze heeft definitief een punt gezet achter haar turbulente relatie met Bram. In de Achterhoek hoopt ze rust te vinden. De koele houding van haar zus verwart haar en zet hun relatie onder druk. Waarom reageert ze zo afstandelijk? Wat verbergt zij? Een nieuwe baan en een plotselinge dood vergroten haar verwarring. Had Anja die nieuwe start wel in Aalten moeten maken?

 

De roman Een nieuwe start is het eerste deel van de trilogie over Anja Koenders. Anja een iets wat onzekere vrouw keert in dit deel terug naar haar geboortedorp en gaat daar weer bij haar familie inwonen. Nadat ze met veel moeite haar relatie met Bram heeft verbroken hoopt ze in Aalten weer een nieuw leven voor zichzelf op te kunnen bouwen. Haar familie is erg blij Anja weer in hun midden te hebben alleen lijkt haar zus daar anders over te denken.

In deze streekroman hebben de auteurs romantiek, spanning en drama gecombineerd tot een vermakelijk verhaal dat zich gemakkelijk laat lezen. De sympathieke personages uit de achterhoek zijn zo neergezet dat iedere lezer zich wel in een of meerdere personages zou moeten kunnen verplaatsen. Voor iedereen die graag romans leest is dit boek een leuke opzet naar het volgende deel van de trilogie. De roman voelt niet compleet, er is weinig verdieping en leest meer als een introductie. Een aangename eerste ontmoeting met Anja en de andere personages. Een prima start en een aanloop naar hopelijk een spannend vervolg.

Er is nog een leuk extraatje achter in het boek te vinden. De familie Koenders is gek op lekker eten en ze bakken dan ook de lekkerste dingen. Een aantal van hun recepten staan als afsluiting in de roman vermeld. Zodat je na het lezen aan de slag kunt met het bereiden van o.a. quiche, rode port-saus en een lekkere appelcake.

 

Titel: Een nieuwe start
Auteurs: Gerda Geven & Marjon Koeks
Uitgever: Uitgeverij de Streekroman
ISBN: 9789088480027
Categorie: Roman > Streekroman
Gewicht:  gram
Pagina’s: 188
Uitvoering: paperback
Prijs: € 15,75
Verschijningsdatum: februari 2015
Trefwoorden: trilogie, Aalten, Achterhoek
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 08-05-2015

Wil je dit boek winnen? Doe dan mee aan de prijsvraag

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s