Elke dag een hap – Ramon Beuk

Standaard

naamloos (4)Met het kookboekje ‘Elke Dag Een Hap’ laat Ramon Beuk zien dat het écht haalbaar is om elke dag een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met dit boekje leer je slim boodschappen doen, plannen en organiseren in je eigen keuken.

Ramon Beuk is naast kok, ondernemer in zijn evenementenlocatie ‘De Glazen Ruimte’ in Maarssen, culinair adviseur, presentator, zo nu en dan te zien op televisie en schrijver van acht kookboeken. Twee van deze boeken werden verkozen tot kookboek van het jaar 2009 en 2011. Elke Dag Een Hap is een serie van vier kookboekjes waarvan in juli en september deel 3 en 4 zullen verschijnen. (Bron: Elkedageenhap).

Het kookboekje Elke dag een hap is een handig hulpmiddel voor kookliefhebbers die zich graag laten leiden door recepten. In elke dag een hap naamloos (3)staan gemakkelijk te bereiden maaltijden op een duidelijke manier beschreven. het leuke van dit boekje is dat Ramon Beuk en weekplanning heeft gemaakt voor 13 achtereenvolgende weken. Je eet op die manier zeer gevarieerd ( geen 1x hetzelfde in 13 weken tijd) je probeert weer eens wat nieuws.

Het idee achter het boekje is dat je nog maar één keer per week naar de supermarkt hoeft te gaan en dan stap voor stap de recepten uit het boekje volgt. Bij elke week staat er een aparte boodschappenlijst en daarna staat er beschreven wat je elke dag klaar moet maken. Soms maak je ook alvast wat klaar voor een gerecht die je later die week gaat eten.  Bijvoorbeeld vlees waar de kruiden in moeten trekken voor een lekkere nasi. Volg je zijn stappenplan dan zet je – volgens Ramon Beuk – elke dag van de week een lekker en gezond gerecht op tafel. En dat klopt, de recepten blijken redelijk eenvoudig te maken en zijn mits het je smaak is, erg goed te eten. 

Mits het je smaak is! Een minpuntje want als er in een bepaald recept ingrediënten zitten die je niet aanspreken is hier geen alternatief voor aangeboden. Zelf nadenken, van de weekrecepten afwijken en een ander recept uit het boekje kiezen is geen gemakkelijke opgave. Je zult volledig in de war raken wat je boodschappenlijst betreft. Daarnaast zijn de boodschappenlijstjes in het kookboek niet compleet. Ramon Beuk gaat er van uit dat een ieder een standaardlijst aan boodschappen al kant en klaar in zijn/haar keukenkastje heeft staan, een lange lijst van “basis ingrediënten” die voor in het boekje keurig vermeld staan. Om maar wat te noemen: pijnboompitten, pompoenpitten, cashewnoten, verse kruiden in pot zoals basilicum, bieslook en meer, eieren, slagroom, couscous, witte – en rode wijn, witte balsamico-azijn, natuurazijn, kappertjes, groene- en zwarte olijven, enz. enz.

Wanneer je er in je enthousiasme vanuit gaat dat je keukenkastje goed gevuld is. Je trouw de weekboodschappen gaat doen volgens het lijstje in het kookboekje. Kun je tot onaangename verrassingen komen te staan. Zo kun je misgrijpen omdat iemand uit je gezin net het laatste eitje heeft gebakken of als iemand net het laatste biertje heeft genomen. Stond niet op je lijstje, maar moet je in huis hebben! Handiger was het geweest als er bij iedere week een volledig boodschappenlijstje had gestaan en er niet vanuit wordt gegaan dat iedere doorsnee startende keukenprins of prinses een rijke voorraad heeft staan aan kruiden, specerijen, zuivel, flessen en overige artikelen.

Des al niet te min waarschuwt de auteur ons al op pagina 9: “Vergeet niet goed te lezen dan kan iedereen het”. Goed lezen dus en je dan volledig laten leiden door de vakkundige tips van Ramon. Je zult jezelf en je gasten dan zeker verrassen met elke dag een heerlijk, niet moeilijk te maken gerecht.

Auteur: Ramon Beuk
Uitgever: Foot Emotions
ISBN: 9789082146103
Categorie: kookboeken
Uitvoering: Paperback
Prijs: €5,50
Recensie: Sandra Hutchison

Boekje bestellen? klik hier

 

Meer van deze auteur:

naamloos (5)  naamloos (6)  edeh2_cover_01

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s